Celerová polévka
Máte-li chuť na krémově bílou "smetanovou" polévku, a je-li vám příjemná chuť celeru, je tato polévka přímo pro vás.
Tuto celerovou polévku si můžete dopřáat po celý rok, ale nejlepší je připravená na konci léta z celeru čerstvě vytrženého na záhonu nebo doneseného z trhu.
CO POTŘEBUJEME?
(1 hrnek = cca 250 ml)
- 1 hrnek máčených oloupaných mandlí (lze i neoloupané) nebo kešu
- 2 hrnky nakrájené bulvy celeru (cca středně velká)
- 1 hrnek vody na mixování
- 1 stroužek česneku
- (pepř, čili, sůl)
- 1 hrnek celerová nať či řapíkatý celer
JAK NA TO?
1. Umixujeme mandle, bulvu celeru a vodu.
2. Přilijeme ještě 4 hrnky vody (celkem 5 hrnků vody, případně i více, méně, chcete-li řidší, hustější)
3. Vmícháme nadrobno nakrájenou celerovou nať nebo řapíkatý celer ( cca 1 hrnek) a jemně strouhaný kousek kořene celeru (cca ½ hrnku)
4. Dochutíme solí, pepřem, případně čili.
Polévka vystačí tak pro 3 osoby.
TIP PRO DOCHUCENÍ: Přidejte do polévky kousky sušených rajčat nebo čerstvé okurky.
KATEGORIE RECEPTŮ
JÁDRO JEMNÉHO RAW
- další kategorie receptů: OMÁČKY, POMAZÁNKY A PESTA, NÁPOJE, SVÁTEČNÍ JÍDLA a mnoho dalšího
- exkluzivní podpora pro VIP členy
- inspirativní týdenní jídelníčky
Jádro Jemné Raw
JIŽ BRZY!
E-BOOK ZDARMA
PŘÍBĚH JEMNÉHO RAW
Protože jsem tehdy nenašla recepty, které by vyhovovaly jemnějšímu trávení a jednoduchému přístupu k jídlu, tvořila jsem si své a postupně se z toho vylíhlo tzv. Jemné Raw: styl jemných kombinací a vnímání těla. ...číst dál
Přeji dobrou chuť!
A dejte vědět, jak vám pokrm lahodil, i jak se vám recept povedl 🙂 Budu ráda za vaši odezvu i zprávu a třeba i sdílení receptu s přáteli.
Pokud byste chtěli další čerstvé recepty, přihlaste se ke komunitě na Facebooku nebo k odebírání novinek.
Pokud si přejete naučit se, jak tu přírodu správně jemně nakrájet, smíchat, sušit, máčet, kombinovat, a jiné vychytávky, dejte mi vědět.
A jestli potřebujete vědět, kde si nakoupit kvalitní a zároveň cenově dostupné suroviny, napište mi, pošlu vám své tajné tipy 🙂