Banánová zmrzlina
Mlsat se dá i zdravě. Chcete to vyzkoušet? Pro děti je skvělá třeba banánová zmrzlina, kterou můžete dělat i bez strojku na zmrzlinu.
CO POTŘEBUJEME?
- vyzrálé banány (tj. žluté, s trochou hnědých teček)
- igelitový sáček
- vysokorychlostní mixér
JAK NA TO?
1. Mražení banánů: Oloupejte banány a celé nebo rozlámané je dejte do igelitového sáčku a vložte přes noc do mrazáku.
2. Mixování zmrzliny: Druhý den nebo kdykoliv později zmrzlé banány nakrájejte nejlépe do vysokorychlostního mixéru. Miwováním se banány ušlehají do krásné krémové zmrzlinové konzistence.
RADA, ABY TO ŠLO MIXÉRU LÍP: když se zmrzlé banány lépe krájí, i miixéru to jde líp. Proto je lepší krájet banány až poté, co zmrznou. Lépe tak zjistíte, jak jsou na tom s tuhostí. Máte-li pouze ruční mixér, doporučuji nechat banány trochu více "povolit".
3. Podávání a ozdoba zmrzliny:
- hotovou zmrzku dejte do misek, pohárků, nebo zmrzlinových kornoutků z umělé hmoty nebo z banánové placky
- můžete ji polít raw čokoládovou polevou (opatrně rozpusťte raw čokoládu se lžičkou kokosového oleje v teplé vodní lázni), nebo ovocnou polevou (rozmixované jahody, borůvky, mango, ...)
- můžete ji posypak sekanými ořechy, mandlemi, strouhaným kokosem, mátovým lupínkem či ovocem
Další varianty zmrzlin:
Banánová zmrzlina patří mezi nejjednodušší recepty, které zvládnou i děti. Je lahodná samotná, ale je i základem pro další varianty krémových raw zmrzlin, které si můžete tvořit dle vaší fantazie a chuti nejen přidáním ovoce, ale i přidáním vanilky, oříšků, kakaa, citronové šťávy ad.
KATEGORIE RECEPTŮ
JÁDRO JEMNÉHO RAW
- další kategorie receptů: OMÁČKY, POMAZÁNKY A PESTA, NÁPOJE, SVÁTEČNÍ JÍDLA a mnoho dalšího
- exkluzivní podpora pro VIP členy
- inspirativní týdenní jídelníčky
Jádro Jemné Raw
JIŽ BRZY!
E-BOOK ZDARMA
PŘÍBĚH JEMNÉHO RAW
Protože jsem tehdy nenašla recepty, které by vyhovovaly jemnějšímu trávení a jednoduchému přístupu k jídlu, tvořila jsem si své a postupně se z toho vylíhlo tzv. Jemné Raw: styl jemných kombinací a vnímání těla. ...číst dál
Přeji dobrou chuť!
A dejte vědět, jak vám pokrm lahodil, i jak se vám recept povedl 🙂 Budu ráda za vaši odezvu i zprávu a třeba i sdílení receptu s přáteli.
Pokud byste chtěli další čerstvé recepty, přihlaste se ke komunitě na Facebooku nebo k odebírání novinek.
Pokud si přejete naučit se, jak tu přírodu správně jemně nakrájet, smíchat, sušit, máčet, kombinovat, a jiné vychytávky, dejte mi vědět.
A jestli potřebujete vědět, kde si nakoupit kvalitní a zároveň cenově dostupné suroviny, napište mi, pošlu vám své tajné tipy 🙂