Banánová zmrzlina

Mlsat se dá i zdravě. Chcete to vyzkoušet? Pro děti je skvělá třeba banánová zmrzlina, kterou můžete dělat i bez strojku na zmrzlinu.

CO POTŘEBUJEME?

  • vyzrálé banány (tj. žluté, s trochou hnědých teček)
  • igelitový sáček
  • vysokorychlostní mixér

JAK NA TO?

1. Mražení banánů: Oloupejte banány a celé nebo rozlámané je dejte do igelitového sáčku a vložte přes noc do mrazáku. 

2. Mixování zmrzliny: Druhý den nebo kdykoliv později zmrzlé banány nakrájejte nejlépe do vysokorychlostního mixéru. Miwováním se banány ušlehají do krásné krémové zmrzlinové konzistence.

RADA, ABY TO ŠLO MIXÉRU LÍP: když se zmrzlé banány lépe krájí, i miixéru to jde líp. Proto je lepší krájet banány až poté, co zmrznou. Lépe tak zjistíte, jak jsou na tom s tuhostí. Máte-li pouze ruční mixér, doporučuji nechat banány trochu více "povolit".

3. Podávání a ozdoba zmrzliny:

  • hotovou zmrzku dejte do misek, pohárků, nebo zmrzlinových kornoutků z umělé hmoty nebo z banánové placky
  • můžete ji polít raw čokoládovou polevou (opatrně rozpusťte raw čokoládu se lžičkou kokosového oleje v teplé vodní lázni), nebo ovocnou polevou (rozmixované jahody, borůvky, mango, ...)
  • můžete ji posypak sekanými ořechy, mandlemi, strouhaným kokosem, mátovým lupínkem či ovocem

Další varianty zmrzlin:

Banánová zmrzlina patří mezi nejjednodušší recepty, které zvládnou i děti. Je lahodná samotná, ale je i základem pro další varianty krémových raw zmrzlin, které si můžete tvořit dle vaší fantazie a chuti nejen přidáním ovoce, ale i přidáním vanilky, oříšků, kakaa, citronové šťávy ad. 

KATEGORIE RECEPTŮ

JÁDRO JEMNÉHO RAW

  • další kategorie receptů: OMÁČKY, POMAZÁNKY A PESTA, NÁPOJE, SVÁTEČNÍ JÍDLA a mnoho dalšího
  • exkluzivní podpora pro VIP členy
  • inspirativní týdenní jídelníčky

Jádro Jemné Raw
JIŽ BRZY!

E-BOOK ZDARMA

Chcete začít s raw stravou? V tom případě mám pro vás připravený e-book, ve kterém vám prozradím několik základních kroků.

PŘÍBĚH JEMNÉHO RAW

Protože jsem tehdy nenašla recepty, které by vyhovovaly jemnějšímu trávení a jednoduchému přístupu k jídlu, tvořila jsem si své a postupně se z toho vylíhlo tzv. Jemné Raw: styl jemných kombinací a vnímání těla. ...číst dál

Přeji dobrou chuť!

A dejte vědět, jak vám pokrm lahodil, i jak se vám recept povedl:) Budu ráda za vaši odezvu i zprávu a třeba i sdílení receptu s přáteli. 

Pokud byste chtěli další čerstvé recepty, přihlaste se ke komunitě na Facebooku nebo k odebírání novinek.

Pokud si přejete naučit se, jak tu přírodu správně jemně nakrájet, smíchat, sušit, máčet, kombinovat, a jiné vychytávky, dejte mi vědět. 

A jestli potřebujete vědět, kde si nakoupit kvalitní a zároveň cenově dostupné suroviny, napište mi, pošlu vám své tajné tipy :)

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.